Üdvözöljük a SZIMmetria weboldalán!

Sajtóközlemény

2013. december 5.
SAJTÓKÖZLEMÉNY
 
Uniós támogatással megvalósított termékfejlesztések a karcagi SZIMmetria Kft-nél

 
 
2013. december 18.
 
A SZIMmetria Kft. közel 39 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el a „Vállalatok komplex technológiai innovációjának támogatása” című pályázati kiíráson az Új Széchenyi Terv keretében. A közel 94 millió forint összköltségvetésű beruházásból két új gépipari termék kifejlesztésére került sor.
 
Az SZIMmetria Kft. 1992-ben alakult és több mint 10 éve foglalkozik saját termékek fejlesztésével. Egyik fő tevékenységük a megújuló energiák /biomassza, biogáz/ előállításához szükséges gépi berendezések tervezése és gyártása. A termékeik elsősorban németországi piacra kerülnek a külkereskedelmi képviselettel megbízott Screw-press GmbH értékesítésében.
 
Az első támogatott projektek 2009-2011. között valósították meg, amikor öt önálló új terméket fejlesztettek ki biogáz üzemi alkalmazásra.
 
A jelen projektet 2011-2013. időszakban valósították meg, melynek tárgya: „Biomasszából energia előállítására alkalmas telepíthető mobil pelletáló üzem és olajtartalmú magokból olaj előállítására szolgáló hidegsajtoló növényolaj prés fejlesztése a SZIMmetria Kft-nél.”

A 2013. december 5-én megtartott záró rendezvény résztvevői a berendezések prototípusait üzemelés közben tekinthették meg.
 
A regionális beruházás projektrészben új sík köszörűgép, szemcseszóró berendezés és egyéb gyártóeszközök beszerzésével korszerűsítették technológiai képességüket.