Üdvözöljük a SZIMmetria weboldalán!

Megmunkálóközpont uniós támogatással

2013. augusztus 7.
SAJTÓKÖZLEMÉNY
 
Új megmunkálóközpontot állítottak üzembe uniós támogatással a Karcagi Szimmetria Kft-nél
 
 
2013. június 5.
 
 
A Karcagon működő SZIMmetria Kft közel 25 millió forint uniós támogatást nyert az „Innovációs eredmények hasznosításának támogatása kkv-k részére” című pályázati kiíráson. A mintegy 38 millió forintos össz ráfordítással megvalósított beruházás jelentősen javítja a cég termékeinek és szolgáltatásainak versenyképességét, ezáltal exportpiaci pozícióit is.
 
Az 1992-ben alakult vállalkozás kezdetben csak, mint gépipari beszállító szerzett stabil pozíciót a német piacon, később önálló termékek fejlesztésébe is kezdtek. Több mint 10 éve foglalkoznak megújuló energiák /biomassza és biogáz/ felhasználásához szükséges gépi berendezések tervezésével és gyártásával is.
 
A most beszerzett korszerű forgácsoló megmunkáló központ fogja biztosítani az új fejlesztésű termékek fő alkatrészeinek gazdaságos megmunkálását. Több műszakos munkarendben a gép kapacitásának egy részét a beszállítói feladatok hatékonyabb végzésére tudják fordítani.
 
A 2007-2012 között elnyert uniós támogatásoknak köszönhetően a jelenlegi 100 fős létszám foglalkoztatását hosszabb távon is garantálni tudják.
A cégről és a fejlesztésekről bővebb információt a www.szimmetria.hu oldalon olvashatnak.